Alles over schoonloop en droogloopmatten

Als winkelketen of bedrijf is het belangrijk een goede eerste indruk achter te laten bij de bezoeker. Je wil professioneel overkomen en laten zien dat je de klant hoog inschat. Ook is het belangrijk om het gebouw van je winkel of bedrijf netjes en schoon te houden, zelfs wanneer je open bent. Schoonloopmatten en droogloopmatten zijn hiervoor uitstekend. Deze geven het uiterlijk van elke openbare ruimte iets extra’s, maar zorgen er ook voor dat de vloer schoon en droog blijft. Schoon- en droogloopmatten zijn uiterst geschikt voor winkelketens en bedrijven, maar ook als je particulier een feest geeft of om andere redenen gasten ontvangt. Per situatie valt in te schatten welk soort mat je precies nodig hebt: een schoonloopmat of een droogloopmat. Dit kan afhankelijk zijn van het weer en van de omgeving.

De droogloopmat

Droogloopmatten zorgen ervoor dat vocht dat door bezoekers meegenomen wordt, tot wel 90 procent opgenomen wordt. Hierdoor blijft het droog op de gewenste plek. Dit komt doordat de meestal van katoen gemaakte mat een vezelstructuur heeft die vocht absorbeert. Zelfs als men de voeten niet veegt, zal je vloer hierdoor niet meteen veranderen in een waterplas. Geïnteresseerd in het kopen van een droogloopmat? Je vindt alles over schoonloop en droogloopmatten op de website van Mattenservice.

De schoonloopmat

Schoonloopmatten hebben een soortgelijke werking, maar zijn meestal gemaakt van nylon en hebben een andere vezelstructuur. De vezels zijn sterker dan die van een droogloopmat, en zijn gedraaid. Daardoor kan vuil dieper in de mat naar beneden zakken, zodat het niet gauw losraakt en mee naar binnen genomen wordt. Een schoonloopmat mag je niet stofzuigen. Dit verwijdert namelijk alleen de bovenste vuillaag, en zorgt ervoor dat de lagen eronder verder de mat in worden geduwd. Daardoor kan de mat versleten raken. Daarom moet de mat regelmatig gewassen worden. Een mat van mattenservice.nl kan minstens twee keer per jaar gewassen worden.