Een dekbedovertrek voor iedere kamer

Kies je dekbedovertrek met zorg

Ons Hollandse klimaat is grillig, en mede om die reden komen mensen ’s nachts vaak niet echt tot rust. We woelen en draaien heel wat af in onze slaap. De hoofdreden is in zo’n geval de temperatuur; het is in de zomermaanden vaak te warm, terwijl het in de wintermaanden vaak te koud is. De meest voor de hand liggende oplossing voor dit probleem is het aanpassen van je beddengoed aan het klimaat, het handigste is een aanpassing van je dekbedovertrek.

Welk materiaal kies je

Hoe warm een dekbed slaapt wordt bepaald door het materiaal waar je dekbedovertrek van gemaakt is. Een dekbedovertrek van katoen zal in alle gevallen genoeg lucht geven aan je lichaam. Dit is met name in de zomermaanden een erg prettige oplossing. Katoen zorgt ervoor dat vocht – zoals transpiratievocht – goed kan worden afgevoerd, en daarnaast laat het lucht goed door.
Katoen is er in diverse diktes, en het is goed om voordat je een dekbedovertrek koopt te kijken naar de materiaal omschrijving op de website. Bedtextiel kopen wordt op deze manier een makkie.

Zomerkatoen of winterflanel

Een dekbedhoes van zomerkatoen is van een redelijk dunne kwaliteit. Het materiaal is niet al te dik geweven. Dit houdt in dat je een dekbedhoes van zomerkatoen vaak wel zal moeten strijken voordat je het om je dekbed heen haalt. Je kan ook kiezen voor zogenaamde strijkvrije hoezen, maar dan moet je er rekening mee houden dat er vaak toch een kunstvezel door het materiaal heen geweven zit.  Een dekbedhoes van winterflanel is vaak veel dikker geweven. De keuze maken tussen verschillende soorten materialen kan bij Droomcenter heel gemakkelijk door te filteren. Flanel heeft een vocht absorberende functie wat ervoor zorgt dat transpiratievocht goed wordt afgevoerd, maar het heeft ook een warmte isolerende functie. Je houdt daardoor in de wintermaanden je lichaamswarmte beter vast; je zal beter slapen.