Groter of kleiner matras kopen

Ben je gewend om van een eenpersoonsbed met een matras van 70×200 cm te gaan naar een tweepersoonsbed met twee keer een matras van 70×200 cm? Er zijn matrassen in verschillende maten, dus misschien is het beter om naar een matras van 140×200 cm te kijken.

Wanneer 1 groot matras?

Al zijn beide opties prima, is het goed om te weten wanneer je voor 1 groot matras kunt kijken. Als je met een partner in bed slaapt, is het handig om twee verschillende matrassen te nemen. Zo kun je voor ieder het juiste type matras aanschaffen, mochten jullie verschillende voorkeuren hebben, of een van de twee het nodig hebben wegens medische redenen. Als je echter in je eentje een tweepersoonsbed hebt, is het goed om te kijken naar een tweepersoons matras. Je slaapt dan altijd op het middelste gedeelte van het matras, dat de beste steun biedt. Wanneer je in een tweepersoonsbed slaapt met twee matrassen, en ligt in het midden, lig je op twee randen. Daar krijg je niet de steun die jouw lichaam nodig heeft, en zul je minder goed slapen.

Nieuw matras kopen

Je hoeft niet alleen een nieuw matras te kopen als je van bed wisselt. Het is verstandig om regelmatig kritisch te kijken of jouw matras nog goed is. Is hij niet doorgezakt? Om dit te voorkomen kun je je matras het beste elke keer omkeren als je je hoeslaken verschoont. Daarnaast kun je het beste je matras vervangen wanneer deze bijvoorbeeld vochtschade oploopt. Je zult merken dat het matras niet lekker ruikt. Het is schoon te maken door specialisten, maar zeker als je matras al jaren oud is kun je het beter vervangen. Dit is weer het uitgewezen moment om na te gaan welk type matras het beste is voor jou.