Prefab huis, voordelig en origineel

Prefab gebouwen hoeven tegenwoordig niet meer saai te zijn. Je kan er zelf zo veel extra’s aan geven als je wilt waardoor je uiteindelijk een origineel gebouw hebt gebouwd met jouw visie. En de uiteindelijke prijs voor een alleenstaande woning is vaak stukken lager dan wanneer je deze nieuw koopt. Ben je van plan om een huis te laten bouwen? Lees hier dan verder over de prefab optie.

Het ontwerp

Veel mensen denken dat je uit een standaard woning moet kiezen, als je voor prefab kiest, maar dit is niet alleen meer zo. Behalve de gesuggereerde gebouwen, kan je ook je eigen afmetingen doorgeven. Dit wordt dan vaak in samenwerking met een architect op papier gezet en verder uitgebreid. Ook de bouwstijl kan je zelf kiezen en als je aan de architect laat weten wat jouw smaak is, kan deze dit omzetten in een prefab gebouw. Een huis bouwen prefab hoeft dus zeker niet meer standaard te zijn.

De constructie

Als je een ontwerp hebt uitgekozen en je bent er tevreden mee, zal deze worden gefabriceerd in een grote hal. Terwijl dit gebeurd worden op locatie de funderingen gelegd. Als alle onderdelen in de fabriek af zijn, worden ze naar de locatie gebracht en kan de constructie beginnen. Omdat alles al van tevoren is gemaakt en getest, duurt dit niet meer dan een paar dagen. Al met al kan je binnen 10 tot 14 weken al intrekken in je prefab woning.

De kosten

Uiteraard lopen de kosten erg uiteen. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals afmetingen, de extra’s die je gekozen hebt en de indeling. Maar voor tussen de €150.000 en €300.000 kan je al een prefab alleenstaand huis kopen. Deze kosten zijn exclusief wat je voor het land hebt betaald en het interieur. Dit kan je zelf indelen en bepalen zodat je een origineel prefab huis kan bezitten samengesteld naar aanleiding van jouw persoonlijke smaak.